[O2] Przegląd 120 kkm i sugestia wymiany silentblock-ów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • futer
    Drive
    • 2005
    • 60

skoda24h, dostałeś pw z zapytaniem cenowym w dniu 31 sierpnia, odpowiesz na te zapytanie ?
    futer
    1.8T
    czysta benzyna (bez LPG)
  • Spider
    Drive
    • 2005
    • 95

Witam,

W trakcie przeglądu w ASO doszukali się zużytych silentblocków, sugerują wymianę - ja na razie nie odczuwam żadnych problemów, ale będę się przysłuchiwał tudzież przyglądał. Ktoś ma z tym doswiadczenia? Czy gdyby się wymieniało, to na takie same, czy jakieś inne? Czy przy okazji robić coś jeszcze? Bo może warto, geometrię po wymianie i tak trzeba zrobić.

Pozdrawiam
    Spider
    ---------------
    Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Moje dudnia juz od dawna (czekam na wiosne ). Wiele osob tez wymienialo dosc wczesniej, to jest guma i tak ma.

Z tym ze ja chce isc o krok dalej tak jak w OI i wymienic na cos lepszego i sztywniejszego.

Powerflexy co ciekawe maja cene za sam element sprezysty lepsza niz ori element aluminiowo-gumowy, bo co ciekawe obecnie producent nie przewidzial wymiany samych gum, a jedynie caly komplet z tym odlewem aluminiowym.

Ja zastanawiam sie nad ta firma http://www.bikopur.pl/ i wymienic wszystkie elementy z przodu.

Alternatywa jest jeszcze to http://polibusze.istore.pl/

Problem w tym, ze oni wszyscy na chwile obecna nie maja czesci do zawieszenia na bazie Golfa V
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Spider
        Drive
        • 2005
        • 95

No właśnie sęk w tym że ja na razie nie odczuwam żadnych objawów - może się przyzwyczaiłem? Jak dla mnie póki co jest OK, więc chyba na razie nic nie będę robił, ale warto się zastanowić co w przyszłości.
        Spider
        ---------------
        Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Jak jedziesz na skreconych kolach (jazda po luku) po kostce to nic nie stuka ??
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Spider
            Drive
            • 2005
            • 95

Ostatnie 2500 km zrobiłem na trasie Warszawa-Innsbruck, ciężko znaleźć ciasny zakręt z kostką na tej trasie Wprawdzie przy 180 km/h czasami mnie delikatnie przesuwało, ale raczej bym to zwalił na wiatr. Ale dzięki za sugestię, spróbuję sprawdzić, czas się przejechać Karową :twisted:
            Spider
            ---------------

Komentarz

Pracuję...