skoda24h, dostałeś pw z zapytaniem cenowym w dniu 31 sierpnia, odpowiesz na te zapytanie ?
[O2] Przegląd 120 kkm i sugestia wymiany silentblock-ów
Zwiń
X
-
[O2] Przegląd 120 kkm i sugestia wymiany silentblock-ów
Witam,
W trakcie przeglądu w ASO doszukali się zużytych silentblocków, sugerują wymianę - ja na razie nie odczuwam żadnych problemów, ale będę się przysłuchiwał tudzież przyglądał. Ktoś ma z tym doswiadczenia? Czy gdyby się wymieniało, to na takie same, czy jakieś inne? Czy przy okazji robić coś jeszcze? Bo może warto, geometrię po wymianie i tak trzeba zrobić.
PozdrawiamSpider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
-
-
Moje dudnia juz od dawna (czekam na wiosne). Wiele osob tez wymienialo dosc wczesniej, to jest guma i tak ma.
Z tym ze ja chce isc o krok dalej tak jak w OI i wymienic na cos lepszego i sztywniejszego.
Powerflexy co ciekawe maja cene za sam element sprezysty lepsza niz ori element aluminiowo-gumowy, bo co ciekawe obecnie producent nie przewidzial wymiany samych gum, a jedynie caly komplet z tym odlewem aluminiowym.
Ja zastanawiam sie nad ta firma http://www.bikopur.pl/ i wymienic wszystkie elementy z przodu.
Alternatywa jest jeszcze to http://polibusze.istore.pl/
Problem w tym, ze oni wszyscy na chwile obecna nie maja czesci do zawieszenia na bazie Golfa V
Komentarz
-
-
No właśnie sęk w tym że ja na razie nie odczuwam żadnych objawów - może się przyzwyczaiłem? Jak dla mnie póki co jest OK, więc chyba na razie nic nie będę robił, ale warto się zastanowić co w przyszłości.Spider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
Komentarz
-
-
Ostatnie 2500 km zrobiłem na trasie Warszawa-Innsbruck, ciężko znaleźć ciasny zakręt z kostką na tej trasieWprawdzie przy 180 km/h czasami mnie delikatnie przesuwało, ale raczej bym to zwalił na wiatr. Ale dzięki za sugestię, spróbuję sprawdzić, czas się przejechać Karową :twisted:
Spider
---------------
Komentarz
-
Komentarz